Asset Grup
Tekstil, Konfeksiyon, Deri Ve Deri Ürünlerine İlişkin Dâhilde İşleme Rejimi Genelgesi Güncellendi.
MVZ2510320


07.07.2025 tarihinden geçerli olacak şekilde yayımlanan 2025/1 sayılı Tekstil, Konfeksiyon, Deri Ve Deri Ürünlerine İlişkin Dâhilde İşleme Rejimi Genelgesine aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Aynı konulu 13.05.2015 tarihli ve 2015/2 sayılı Genelge ise yürürlükten kaldırılmıştır.

--Belge başvurularında ithalat ve ihracata konu ürünlerin madde adları ile 12’li bazda GTİP numaralarının uyumlu olması gerekecektir.

--İlk kez belge talebinde bulunan firmalara, vardiya yazısı dikkate alınmaksızın, Genelge kapsamındaki belge süresi göz önünde tutularak, kapasitelerinin azami ¼’ü oranında belge düzenlenebilecektir. Ayrıca yapılan ihracat oranında bu belgelere artış revizesi yapılabilecektir. Ancak ikinci belge başvurusunda, ilk belgesindeki gerçekleşen ihracat oranının asgari %85 olması koşulu aranacaktır.

-Belge kapsamında ithal edilen eşyanın işleme tabi tutulmasından sonra, elde edilen ihraç ürününün ithal eşyasından farklı bir GTİP’te yer alması gerekir. Ancak ihracı taahhüt edilen ürünün, ithal eşyası ile aynı GTİP’te beyan edilmesi halinde; ilgili gümrük idaresi tarafından, yapılan işleme faaliyetinin GTİP’te bir değişikliğe neden olmadığına dair düzenlenen yazının ibrazı zorunludur.

--Genelge kapsamında birden fazla üretim aşaması sonucu üretilen mamul ürünler için fire oranları, her bir üretim aşaması dikkate alınarak hesaplanacaktır.

--Pamuk elyafı fire oranlarında değişiklik yapılmıştır.

--Dokuma elastanlı kumaş için m2 üzerinden ilave % 10 fire verilir hükmü kaldırılmıştır.

--Genelgeye yeni madde olarak “Döviz Kullanım Oranı” maddesi eklenmiş olup azami döviz kullanım oranları Tekstil: %65, Giyim: %70, Deri: %60 olarak belirlenmiştir.

--Farklı azami döviz kullanım oranlarına tabi işleme faaliyetlerinin aynı belge kapsamında gerçekleştirilmek istenmesi halinde; taahhüt kapatma işlemi, düşük olan azami döviz kullanım oranı esas alınarak tekemmül ettirilecektir

https://ticaret.gov.tr/data/5b87048513b8761450e18dc5/2025.1%20Say%C4%B1l%C4%B1%20Tekstil,%20Konfeksiyon,%20Deri%20ve%20Deri%20%C3%9Cr%C3%BCnlerine%20%C4%B0li%C5%9Fkin%20Dahilde%20%C4%B0%C5%9Fleme%20Rejimi%20Genelgesi.pdf

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2023 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.