Asset Grup
Döviz Alım Satımında Kimlik Tespiti Zorunluluğu Hakkında
MVZ215323

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin 2018-32/45 Sayılı Tebliğde Değişiklik Yapılamasına Dair 2021-32/62 sayılı Tebliğ ektedir.

Düzenlemeye göre Yetkili müesseseler(Döviz Büroları) gerçekleştirdikleri tüm işlemler için müşterinin T.C. Kimlik Numarasını/Pasaport Numarasını ve/veya Vergi Kimlik Numarasını, işlem tarihini, saatini ve miktarını gösterecek şekilde her bir işlem itibarıyla ayrı bir hesap veya deftere kayıt etmek zorunda olacaktır.

Müşteri tarafından beyan edilen T.C. Kimlik Numaraları/Pasaport Numaraları görevliler tarafından kişinin fotoğrafının yer aldığı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya Pasaport üzerinden, Vergi Kimlik Numarası ise bunlara ek olarak kişinin söz konusu şirket adına işlem yapmaya yetkili olduğunu belirten belgeler üzerinden kontrol edilerek kayıt altına alınacaktır. Söz konusu bilgiler, ilgisine göre düzenlenen belgeler üzerine kayıt edilecektir.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Turk Parasi Koruma Tebliginde-2018-32-45- Degisiklik.docx