Asset Grup
Onaylanmış Kişi Statüsüne İlişkin Tebliğde Değişiklik Hakkında

Daha önce Gümrük yönetmeliğinde yapılan değişiklikle Onaylanmış Kişi Statü belgesine ilişkin düzenlemeler yapılarak A ve B sınıfı OKS belgelerinin süresi 15.08.2017 tarihine kadar uzatılmıştı. Bu değişiklikler doğrultusunda Onaylanmış Kişi Statüsüne İlişkin Gümrük Genel Tebliği Seri no 1 de yapılan değişiklikler ektedir.

--Daha önceki mavi hat uygulaması ibaresi 15.08.2017 tarihinden itibaren ''beyanın kontrol türüne ilişkin kolaylaştırmalar'' olarak değişecektir.

--Ekteki tebliğin 19. maddesinde sayılan koşulları taşıyan OKS belgesi sahibi firmalara ait ithalat ve ihracat eşyasının daha az muayeneye tabi tutulacağı hükmü getirilmiştir. Şu andaki C sınıfı OKS belgesi sahibi firmalar sadece 1000 rejim kodlu ihracat işlemlerinde mavi hat uygulamasından faydalanmakta iken sayılan koşulları taşıyanlar 15.08.2017 tarihinden itibaren diğer ihracat işlemlerinde de mavi hat(''beyanın kontrol türüne ilişkin kolaylaştırmalar) uygulamasından yararlanabileceklerdir.

--15.08.2017 tarihinden önce düzenlenmiş olan ve geçerliliğini koruyan tüm C sınıfı OKS belgeleri 15.08.2017 tarihi itibarıyla belge süresi sonuna kadar geçerli olmak üzere OKS belgesi olarak değiştirilmiştir.

--15.08.2017 tarihine kadar süresi uzatılan A ve B sınıfı OKS belgesi sahibi firmaların Götürü teminat yetkisinden faydalanabilmeleri için 15.08.2017 tarihi itibarıyla yeni bir OKS belgesi(Şu andaki ismiyle C sınıfı OKS belgesi) ya da Yetkilendirilmiş Yükümlü Statü Belgesi sahibi olmaları gerekmektedir.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Onaylanmis Kisi Statusune Iliskin Tebligde Degisiklik.docx