Ayakkabı Sektörü Önemli Avantaj Yakalayacak

Ayakkabı Sektörü Önemli Avantaj Yakalayacak

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin, 2015 yılında %31’lik bir kayıp yaşansa da İngiltere’nin ülke ayakkabı ihracatında hala ilk 5 arasında yer aldığını ve bu ülkenin AB dışına çıkmasının Türk ayakkabıcılık sektörüne bir kayıp yaşatmayacağını bildirdi.

Çetin’e göre, yeni dönemle birlikte ihracatımız yüzde 20 artacak. TASD Başkanı bu görüşünü ise şöyle açıkladı: ”İngiltere Avrupa’da üretici olan İtalya, İspanya ve Portekiz’den herhangi bir ithalat ve ihracat işlemi yapmadan ayakkabı alıyordu. Bu da bizim rekabet gücümüzü zayıflatıyordu. Ancak AB’den ayrılışla birlikte rakibimiz olan ülkeler avantajlarını yitirecek. Şartlar eşitlenince Türk ayakkabı sektörü önemli bir avantaj yakalamış olacak.”

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Faryat ise İngiltere’nin Türk hazır giyim sektörü için çok iyi bir pazar olduğunu belirterek, 2015 yılında İngiltere’ye 2,2 milyar dolarlık hazır giyim ihracatı yapıldığını bildirdi.

Eğer İngiltere AB’den ayrıldığında Türkiye ile serbest ticaret anlaşması yapmazsa ihracat ürünlerimizin yüzde 30 vergiye tabii olması sebebi ile başta hazır giyim sektörünün ve Türk sanayisinin olumsuz etkilenebileceğini de ayrıca sözlerine ekledi.

0