Google Yöneticilerinden İlham Verici Sözler

Google Yöneticilerinden İlham Verici Sözler

Basit ve küçük girişimler kocaman adımlara dönüşebilir. Bunun en güzel örneklerinden biri olan teknoloji devi Google’ın hikayesine kulak verin.

Bundan 18 yıl önce kurulan teknoloji devi o zamanlar sadece bir doktora araştırmasından ibaretti…

1996 Ocak ayında Kaliforniya Stanford Üniversitesi’nde doktora yapan Larry Page ve Sergey Brin’in araştırma projesiyle başlayan, 1998 yılında şirketleşen ve 2004 yılında da halka arz edilen Google’ın fikir babaları bile şu anki konumunu hayal edememişlerdir.

Aynı zamanda bir okul işlevine de sahip olan Google’da yöneticilik yapan pek çok isim şimdi farklı şirketlerin başında veya kendi girişimlerini kurdu. Google’da yöneticilik yapan ve her biri hayallerle yola çıkan isimlerin ise yeni mezunlara ilham verecek pek çok önerisi bulunuyor.

Bunlar neler mi? İşte sizin için derledik.

 

  • Larry Page

Google’ın kurucularından olan Larry Page, 2015’te kardeş şirket Alphabet’in CEO’su oldu.

“Eğer çılgınca hiçbir şey yapmadıysan doğru yolda değilsin demektir.”

 

  • Sergey Brin

Larry Page ile birlikte 1998’de Google’ı kuran Sergey Brin, bugün kardeş şirket Alphabet’in başkanı.

“Başarılı olmanın tek yolu yüzlerce defa başarısız olmak”

 

  • Eric Schmidt

2001’de Google’ın CEO’su olan Schmidt, 2015’te şirketin yeniden yapılanmasıyla Alphabet’in yönetim kurulundaki yerini aldı.

“Başarısızlık bir duvar değil, yol olarak görülmeli”

 

  • Sundar Pichai

Geçen sene Google’ın CEO’su olan Pichai, 2004 yılından beri ürün yönetimi departmanının başında yer alıyordu.

“Hayallerimizi takip ederek bizi heyecanlandıran şeyleri yapmalıyız. Eğer kalbinizi dinler ve sevdiğiniz şeyi yaparsanız her seferinde daha başarılı olursunuz.”

 

  • Susan Wojcicki

Wojcicki’nin garajında, Sergey Brin ve Larry Page tarafından başlatılan Google projesi Susan Wojcicki’i de projenin en başından itibaren bir parçası haline getiriyor. 1999’da Google’ın pazarlama müdürü olan Wojcicki, bugün de Youtube’un CEO’su.

“Her şey sürekli değişim halinde. Başarılı olmanın bir kısmı da bizi neyin beklediğini bilmemeyi kabul etmekten ve rahat olmaktan geçiyor.”

 

  • Omid Kordestani

Google’ın üst düzey yöneticilerinden Omid Kordestani, 2015 yılından itibaren Twitter’ın yönetim kurulunda görev alıyor.

“Hayatta küçük kararları aklımızla, büyük kararları ise kalbimizle veririz.”

 

  • Sheryl Sandberg

2001 yılında Google’da online satış operasyonları biriminin başkanı olarak göreve başlayan Sheryl Sandberg, bugün şirketin COO’su olarak görev yapıyor.

“Elinden geleni yapıp her şeyin muhteşem olmasını beklemek hayal kırıklığının kolay bir reçetesi. Mükemmeliyetçilik en büyük düşmanımız.”

 

  • Liz Wessel

Google’da iki yıl yöneticilik yapan Wessel, ardından sadece 25 yaşındayken üniversite öğrencilerine yönelik WayUp adlı iş arama sitesini kuruyor.

“Yaptığın işin uzmanı ol, ama ‘uzman’ olmadığını hep hatırla.”

 

  • Tim Armstrong

2000 – 2009 yılları arasında Google Amerika operasyonlarından sorumlu olan Armstrong, bugün AOL’da CEO olarak görev yapıyor.

“Her plan yaptığınızda etrafınızda mutlaka sizi yargılayacak insanlar olacaktır.”

 

  • Megan Smith

Smith, Obama’dan gelen teknoloji bölüm başkanlığı teklifine kadar Google’ın gizli araştırma ve geliştirme birimi Google X’te çalışıyordu.

“Her zaman evet deme oranınız 2/3, ama deme oranınız 1/3 olsun.”

 

  • Kevin Systrom

Systrom Instagram’ı kurmadan önce 2006 – 2009 yılları arasında Gmail, Google Calendar ve Google Reader ürün geliştirmelerinde yer aldı.

“Eğer bir fikriniz varsa onu şu an hayata geçirmeye başlayın. Bu hemen işinizi bırakmanızı gerektirmiyor. Her gün atılacak ufak bir adım hareketi başlatacaktır.”

 

  • Jonathan Rosenberg

Google’da geçirdiği dokuz yıldan sonra ürün yönetiminin başına geçen Rosenberg, şu an Alphabet ve Google’a danışmanlık yapmaya devam ediyor.

“Hedeflerini iyi belirle. Hedefler ya çatışma ya da eylem üretir. Eğer çatışma üretiyorsa hedeflerini değiştir.”

 

4