İngiltere Merkez Bankası Küresel Ekonomi İçin Alarmda!

İngiltere Merkez Bankası Küresel Ekonomi İçin Alarmda!

23 Haziran’da gerçekleşecek olan AB referandumu ve İngiltere’nin AB’den çıkma ihtimalinin küresel ekonomiyi zarara sokabileceği ve İngiliz Sterlin’ini değer kaybına uğratabileceği yönünde İngiltere Merkez Bankası uyarıda bulundu.

AB referandumunun İngiliz finans piyasaları için, en büyük riski oluşturduğunu bildiren İngiliz Merkez Bankası referandumun sadece İngiltere bazlı değil, küresel ekonomi için de ciddi bir tehdit oluşturduğu açıklamasında bulundu. 23 Haziran’ın yaklaşmasıyla dünya çapında pek çok borsada toplamda milyar dolarlara ulaşan değer kaybı yaşanırken, birçok ülkede devlet tahvilleri getirileri rekor seviyelere geriledi.

İngiltere’nin AB’den çıkışının ekonomiye etkisi konusunda uyarılarda bulunan Merkez Bankası ve Başkan Mark Carney, AB’den çıkışı destekleyen taraflarca uyarıların asılsız ve gereksiz olduğu gerekçesiyle ağır bir şekilde eleştirilmekteydi. Carney, olası bir çıkış kararının ekonomiye nasıl etki edeceği konusunda açıklama yapmanın Banka’nın görevi olduğunu vurguladı.

1