İş hayatında stresi azaltmak için 10 altın kural

İş hayatında stresi azaltmak için 10 altın kural

Birçok nedene bağlı olarak yaşanılan stres kaynaklarının içinde en önemlisinin aşırı iş yükü olduğu, stresin en fazla kadınları etkilediği ve iş stresinden kadınlarla erkeklerin farklı etkilendiği görülmektedir. Günümüz iş hayatında, sadece Türkiye’de değil bütün dünyada, ekonomik koşulların ağırlaşması, rekabet şartlarının artması sonucu çalışanlardan beklentilerin yüksek olması da stres kaynaklarındandır.

Hepimiz gerek iş gerekse sosyal hayatımızda yoğun stresle mücadele etmek zorundayız.  Peki stresle nasıl baş edeceğiz? İş hayatında stresi azaltmak için 10 altın kuralı sizin için derledik:

  1. Randevu ve önemli günler gibi hatırlanması gereken bilgileri bir yere not edin.
  2. ”Hayır!” demeyi öğrenin. Ekstra projelere, istemediğiniz sosyal aktivitelere ve zamanınız olmayan davetlere hayır demek huzurlu bir yaşama kavuşmak için önemli bir adımdır.
  3. Günlük yaşamayı öğrenin.
  4. Sabahları 15 dakika erken kalkın, randevularınıza 15 dakika erken gidin. Öğle yemeği için kendinize zaman ayırmayı asla unutmayın.
  5. Düşüncelerinizi ve duygularınızı bir günlüğe ya da kağıt parçasına yazmak olayları daha net bir şekilde görmeniz için size yardımcı olacaktır.
  6. Gerginliğinizi azaltmak için duş ya da banyo yapın.
  7. Gününüzü gerçekçi olarak planlayın. Bir randevudan diğerine koşmak yerine randevular arasında nefes almak için boşluk bırakın.
  8. İşleri diğer insanlara yeteneklerine göre dağıtmayı öğrenin.
  9. İnsanlara ve olaylara karşı affedici olun. İçinde yaşadığımız dünyanın mükemmel olmadığını kabul edin.
  10. Dünyaya pozitif bakış açısı ile yaklaşın. Birçok insanın elinden gelenin en iyisini yaptığına inanın.
0