Kırtasiye Malzemelerinin İthalatında İlave Gümrük Vergisi

Kırtasiye Malzemelerinin İthalatında İlave Gümrük Vergisi

İthalat rejimi kararına eklenen yeni karar, kırtasiye araç gereçlerini de kapsıyor. Bu karara göre, kırtasiye araç gereçlerinden pek çok ürünün ithalatında, ortalama %25 oranında ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Ekonomi Bakanlığı’nın kararında yer alan eşyalar arasında not defterleri, ajandalar, zarflar, tutkallar, fotoğrafçılıkta kullanılan filmler, plastik kutu kasalar, karton kutular, etiketler, kalemler, resim boyaları gibi pek çok ürün bulunuyor. Çoğunlukla okullarda, ofislerde ve bürolarda kullanılan bu eşyaların ithalatında, bazı şartlara göre ilave gümrük vergisi alınmayacak.

İlave gümrük vergisi, ithalatta alınan gümrük vergileri ve diğer mali yükümlülüklerden ayrı olarak tahsil edilecek ve genel bütçeye aktarılacak. İlave gümrük vergisinden AB üyesi ülkelerin yanında Makedonya, Bosna-Hersek, Mısır, Karadağ gibi bazı ülkeler de muaf tutulacak.

Karar yayımlanmadan önce taşıma belgesi düzenlenerek yüklemesi yapılmış ürünlerden, eğer 45 gün içerisinde beyanname tescil edildiyse ilave gümrük vergisi uygulanmayacak. Aynı zamanda, sivil hava taşıtlarında kullanılmak için ithal edilen eşyalara da ilave gümrük vergisi dahil edilmeyecek.

Mevzuat bilgisinin detayları için buraya tıklayınız.

0