Lojistikçilere TURQUALITY Kapısı Açıldı

Lojistikçilere TURQUALITY Kapısı Açıldı

Başvuruların bu hafta başladığı devlet destekli markalaşma programı olan Turquality’e, 15 milyar dolardan fazla hizmet ihracatı yapan lojistikçiler başvurabilecek. Turquality ve Marka Destek Programı kapsamına alınmasında lojistikçilerin önü açıldı. Turquality’nin standartlarına sahip olup bu desteklerden yararlanabilecek en az 20 lojistik firması olduğu düşünülüyor.

TURQUALITY® Projesi, Dünyada ilk kez uygulanan, devlet destekli markalaşma programı. Proje Türkiye’nin uluslararası pazarda, kendi markalarıyla ayakta durabilen global bir oyuncu olması amacıyla ve “10 Yılda 10 Dünya markası yaratmak” vizyonuyla oluşturulan bir destek platformu. Tohumları 2003 yılında atılan proje 23 Kasım 2004 tarihinde başlatılan altyapı çalışmaları ile birlikte yürürlüğe girmiş oldu. 2011 yılı sonu itibariyle dayanıklı tüketim ürünleri, endüstriyel makina, hazır giyim, kuyum/mücevherat, otomotiv ve tekstil sektörlerinde 77 şirketin 87 markası TURQUALITY® programı, 28 şirketin 31 markası da Marka Programı kapsamında destek altına alınmıştı. Bugün ise Türkiye’deki 118 firmanın, 128 markası TURQUALITY Destek Programı’nda, 66 firmanın 66 markası Marka Destek Programı’ndan faydalanıyor.

Turquality kapsamına kabul edilen Türk lojistik markaları, devlet desteği alarak dünya genelinde daha çok tanınabilecek. Ayrıca, dünyada ilk ve tek devlet destekli markalaşma programı olan Turquality’nin ülkemizin ihracatını artırma hedefine çok ciddi katkı sağlayacağı tahmin ediliyor. Programın başlangıç noktası olan üretimden sonra lojistik gibi coğrafya bağımsız sektörlere de açılması Turquality’ye ikinci bir boyut kazandırarak, Türkiye markalarının global pazarlarda daha görünür olmasını sağlayacak.

UTİKAD Başkanı Erkeskin, “Lojistik sektörü; Türkiye’nin ihracatına olan katkısının yanı sıra üçüncü ülkeler arası taşımalardan daha fazla pay alarak net hizmet ihracatçısı olma potansiyeline sahip bir sektör,” dedi.

1