Özgeçmişinizi güncellerken dikkat etmeniz gerekenler

Özgeçmişinizi güncellerken dikkat etmeniz gerekenler

İletişim bilgilerinin  hatasız, iş tanımlarının net, yetkinliklerin detaylı, eğitim bilgilerinin ise eksiksiz şekilde yer aldığı bir özgeçmiş ile kendinizi en kısa yoldan işverene anlatabilirsiniz. Güncellenmiş bir özgeçmişin sizi her zaman bir adım öteye taşıyacağını unutmayın! Bu güncelleme sırasında aşağıdaki ipuçlarını kullanmak size yardımcı olacaktır.

En az ayda bir kez olmak üzere düzenli aralıklarla özgeçmişinizi gözden geçirin. 

Eğer aktif olarak iş arıyorsanız özgeçmişinizi sık gözden geçirmeniz çok daha faydalı olacaktır. Her ayın 1’i ya da 15’i gibi hatırlanabilir bir tarihi güncelleme için ayırabilirseniz iş arayışınızı daha sistematik bir hale getirebilirsiniz.

Aylık özgeçmiş kontrolleriniz sırasında ilgilendiğiniz pozisyonların değişip değişmediğinden emin olun.

Çalışma trendlerine göre kategori isimleri farklılık gösterebiliyor. Eğer değişmişse özgeçmiş içeriğinizin iş kategorisinin içeriğiyle uyumlu olmasına dikkat edin. En çok ilgilendiğiniz pozisyonun gerektirdikleriyle özgeçmişinizin uyum sağlaması da lehinize olacaktır.

Özgeçmişinizin içeriğini canlı tutmaya çalışın.

Örneğin, altı ay önce yürüttüğünüz kısa bir projeye CV’nizde sonuçlarıyla birlikte yer verin. Projenin gelişiminize neler kazandırdığı ya da kariyerinizi nasıl etkilediği gibi bilgiler de İnsan Kaynakları uzmanlarının dikkatini çekecektir. Bazen size önemsiz gelen küçük başarılarınız da işverenler için ilgi uyandırıcı olabilir.

Yazım ve dilbilgisi hatalarınızı kontrol edin.

Daha önce defalarca okumanıza rağmen hiç dikkat etmediğiniz bir kelime yanlışlığı ile karşılaşabilirsiniz. Hatta bir önceki cümlemizi referans alıp tekrar okuyun. İlk bakışta yanlış kelimesindeki hatayı göremediyseniz özgeçmişinizi farklı bir kişiye okutmanız da faydalı olabilir.

Özgeçmiş fotoğrafınızı güncelleyin.

Yetenekleriniz kadar fotoğrafınızın profesyonelliğiyle de değerlendirileceğinizin bilincinde olmalısınız. Tüm yüzünüzün göründüğü ve bir gömlekle çektirdiğiniz bir fotoğraf özgeçmişinizin çekiciliğini ve okunabilirliğini artıracaktır.

Mesleki yetkinlikleriniz listesini sürekli güncel tutun.

Böylece işverene bilgi ve becerilerinizi aktif olarak geliştirdiğinizi gösterebilirsiniz. Hangi işi yaparsanız yapın, uzmanlık edindiğiniz iş alanında ortaya çıkan son uygulamaları takip etmeniz size artı puan kazandıracaktır.

Son olarak unutmayın ki; en iyi özgeçmiş kısa ve öz olandır.

0