İş Ararken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

İş Ararken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

İş ararken anahtar kelime seçmek hem işverenlerin hem de iş arayanların birbirlerini kolay bulmalarını sağlıyor.

Öncelikle anahtar kelime nedir onu açıklamak gerekirse; işe alım sürecinde anahtar kelime kullanımı arama motorlarında en çok aranan, pozisyona en uygun kelimeler olarak tanımlanabilir. Bu anahtar kelimeleri belirlemenin nedeni de işveren ve şirketlerin İnsan Kaynakları Uzmanları’nın sosyal mecralarda bu anahtar kelimeleri kullanarak arama yapmasından kaynaklanıyor.

Bu anlamda, iş arayanlar da bu kelimeleri kullanırsa işverenlerle daha kolay buluşabiliyorlar.

Peki, anahtar kelimeleri belirlerken nelere dikkat etmek gerekir?

Öncelikle çalışmak istenilen pozisyonla ilgili sıkı bir araştırma yapmak lazım. Gerek cv hazırlarken gerekse aranılan nitelikleri vurgularken bu bilgiler doğrultusunda ilerlenmeli.

Sabit İsim Kullanımı

İş arayan ismin ad-soyadını tüm mecralarda sabit olarak kullanması aramalarda üst sıraya taşıyor.

Hedef İş Adı

Yapmak istenen işin adının en çok nasıl kullanıldığı, işverenlerin onu nasıl tanımladığı en az işi istemek kadar önemli. Doğru araştırma yapmak bu noktada önem taşıyor.

Yetenekler

İş kriterlerine uygun beceriler neler ve nasıl aranıyorsa o şekilde belirtmek gerekiyor. Bu anlamda aranan yetenekleri özgeçmişte belirtmek gerekiyor.

Uzmanlık Sertifikaları

Alınan ödül ve belgeler özgeçmişleri bir adım öne çıkaran anahtar noktalar olarak öne çıkarıyor.

Etkinlikler

Özellikle sektörel konferans ve fuarlar olmak üzere iş adayının yer aldığı organizasyonları özgeçmişinde belirtmesi, fark yaratması adına iyi bir anahtar kelime olarak göze çarpmaktadır.

 

0