Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ülkemizde toplanıyor

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ülkemizde toplanıyor

Türkiye, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO) işbirliği ile yürütülmekte olan Ticaret Kapasitesi Geliştirme Projesi Üst Düzey Çalıştayı’nın ikincisine ev sahipliği yapıyor.

Ekonomi Bakanlığı’nın koordinasyonluğunda ilk defa ülkemizde gerçekleşen Çalıştay ülkemizin yanı sıra İran, Pakistan, Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan’dan teknik düzenlemeler, standardizasyon ve kalite politikası konusunda üst düzey yetkililerin katılımlarıyla gerçekleşiyor. Türkiye, EİT üye ülkeler arasında gerek ekonomik ve ticari gelişmişliği gerekse ürün güvenliği ve kalite altyapısı alanında ulaştığı seviye ile önde olması sebebiyle, Çalıştayın ilk bölümünde ülkemizin ürün güvenliği ve denetimini, politika ve uygulamaları ile kalite altyapısını EİT üyesi ülkelerle paylaştı.

Çalıştayın ikinci bölümünde EİT bölgesinde UNIDO işbirliği ile bir ”Bölgesel Kalite Politikası” oluşturulması hedefleniyor. Bu açıdan oluşturulacak EİT bölgesel kalite politikası bölgenin ticari ve ekonomik gelişimine katkı sağlaması ve ticarette teknik engellerin önlenmesi açısından önem taşıyor.

0