Ev Araç Gereçlerinin İthalatında İlave Gümrük Vergisi

Ev Araç Gereçlerinin İthalatında İlave Gümrük Vergisi

İthalat rejimi kararına yeni bir karar daha eklendi. Ekonomi Bakanlığının kararına göre plastik, paslanmaz çelik, porselen ve cam sofra mutfak eşyalarından; plastik giyim eşyası ve aksesuarları, ahşap sofra mutfak eşyaları, aynalar, metal süs eşyalarına kadar pek çok ürünün ithalatında ortalama %25 oranında ilave gümrük vergisi uygulaması başlatıldı.

İlave gümrük vergisine dahil olan ürünler arasında plastikten ev eşyaları, küçük heykeller; ağaçtan mutfak ve sofra eşyaları, elbise askıları; kâğıttan tuvalet kâğıtları, sofra peçeteleri; porselenden heykelcikler ve diğer eşyalar; camdan damacana, bardaklar, aynalar; demirden ev işlerinde kullanılan eşyalar ve pek çok çeşitte saatler yer alıyor.

İlave gümrük vergisi, ithalatta alınan gümrük vergileri ve diğer mali yükümlülüklerden ayrı olarak tahsil edilecek ve genel bütçeye aktarılacak. İlave gümrük vergisinden AB üyesi ülkeler, EFTA üyesi ülkeler ve aramızda STA olan ülkelerin menşeli eşyaları ilave gümrük vergisinden muaf tutulacak.

Karar yayımlanmadan önce taşıma belgesi düzenlenerek yüklemesi yapılmış ürünlerden, eğer 45 gün içerisinde beyanname tescil edildiyse ilave gümrük vergisi uygulanmayacak. Son olarak, sivil hava taşıtlarında kullanılmak için ithal edilen eşyalara da ilave gümrük vergisi dahil edilmeyecek.

Mevzuat bilgisinin detayları için buraya tıklayınız.

1